Jouw volgende huis.
Jou helpen met fijn wonen.
Altijd scherpe rentes.
Zo regel je jouw volgende huis.
Als je een ander huis gaat kopen is het handig om te weten wat jouw oude huis waard is. En hoeveel de overwaarde is. Want die kun je meenemen naar jouw nieuwe hypotheek. Hoe je achter de waarde komt? Dat gaat eenvoudig met een desktoptaxatie van Calcasa. Voor maar € 95,- weet je meteen waar je aan toe bent. Dit is veel goedkoper en sneller dan een volledige taxatie van jouw huis. Dat scheelt je al snel honderden euro's.
Wat kun je lenen?
Weet je wat jouw huis waard is? En of je overwaarde hebt? Laat dan een onafhankelijk adviseur berekenen wat je kunt lenen.
Je weet nu wat je kunt lenen. Heb je een huis gevonden of had je al een huis op het oog? Dan doe je een bod op het huis en wordt het voorlopige koopcontract opgesteld. Lees dat goed door (ook de ontbindende voorwaarden). Let hierbij op of er een waarborgsom of bankgarantie in staat.
Voorlopig koopcontract getekend?
Dan kun je aan de slag met het regelen van jouw hypotheek samen met een adviseur. Die helpt je graag verder.
Denk goed na over welke aflosvorm en rente bij jou past. Wil je nu meer betalen en later minder? Of misschien betaal je liever elke maand zelfde bedrag? Kijk goed naar de rentes. Wil je een vaste of variabele rente? En wil of moet je nog verbouwen of op energie besparen? Regel er dan ook een bouwdepot of energiebespaarbudget bij. Lees meer over wat bij jou past in onze goede voorwaarden. En bespreek dit alles met een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt. Die helpt je graag met het maken van de juiste keuze die bij jouw situatie past.
Jouw Argenta hypotheek meeverhuizen?
Heb je nu al een Argenta hypotheek? Dan mag je de voorwaarden, de rente en de rentevaste periode meenemen naar jouw nieuwe Argenta hypotheek. Dat heet de Argenta verhuisregeling.
Je hebt jouw hypotheek gekozen en alle documenten aangeleverd. Is jouw hypotheek goedgekeurd? Dan ga je naar de notaris. Daar teken je het koopcontract en de papieren voor de hypotheek.
Gefeliciteerd!
Het leukste moment is aangebroken. Je krijgt de sleutel van jouw nieuwe huis! Sopje er doorheen en misschien nog een lik verf op de muur of wat verbouwen. En dan lekker genieten!
Tips om fijn te wonen.
Vragen?
Wat is een overbruggingshypotheek?
Een overbruggingshypotheek sluit je af omdat je nog geen toegang hebt tot het geld van de verkoop van jouw oude huis. Voor de overbrugging dus. Je kunt dit geld of ‘overwaarde’ dan al gebruiken door het afsluiten van een overbruggingshypotheek.
Je hebt dan tijdelijk 3 hypotheken:
- De hypotheek voor je oude huis
- De hypotheek voor je nieuwe huis
- De overbruggingshypotheek
Dat betekent dat je even veel meer maandlasten hebt dan normaal. De hypotheekverstrekker van jouw nieuwe hypotheek en de overbruggingshypotheek wil daarom weten of je die hogere maandlasten kunt betalen.
Wat is een WOZ-waarde?
WOZ is de afkorting voor: Waardering Onroerende Zaken. Door elk huis in Nederland te waarderen (bepalen wat het waard is) kan de gemeente de belastingen eerlijk verdelen. Meestal geldt dat als je een groot huis hebt dat je dan moet je meer belasting moet betalen. Het gaat dan om de onroerendezaakbelasting, waterschapslasten en jouw inkomstenbelasting. Goed om rekening mee te houden bij het kopen van een nieuw huis.
Wat is een desktoptaxatie van Calcasa?
Calcasa is een onafhankelijk technologiebedrijf. Calcasa bepaalt hoeveel een bestaand huis waard is. Daarvoor wordt een eigen rekenmodule gebruikt. De rekenmodule vergelijkt 25 afgeronde huisverkopen in de directe omgeving en berekent zo een boven- en ondergrens. Zo stelt Calcasa onafhankelijk en nauwkeurig de waarde van een bestaand huis vast.
Wat zijn de bijkomende kosten van een nieuwbouwhuis?
Een nieuwbouwhuis heeft veel voordelen. Je kunt het huis helemaal naar jouw zin maken. Een frisse start zodat jij fijn kunt wonen. Houd wel rekening met bijkomende kosten zoals bouwrente, meerwerk en en kosten om jouw hypotheek te regelen. Die betaal je al voordat jouw huis klaar is. En vaak heb je ook een tijdje dubbele maandlasten.
Bij een nieuwbouwhuis betaal je geen notariskosten voor bijvoorbeeld de overdracht van eigendom. Je krijgt wel te maken met bijkomende kosten. Denk daarbij aan:
- Bankgarantie
- Renteverlies voor de bouw
- Renteverlies tijdens de bouw: bouwrente
- Bouwdepot
- Meerwerk
- Afwerkkosten na oplevering
- Dubbele lasten bij nieuwbouwhuis
- Advies- en bemiddelingskosten
- Notariskosten
Wat is een voorlopig koopcontract?
Je tekent als koper en als verkoper eerst het voorlopig koopcontract voordat je naar de notaris gaat. Dat heet ook wel koopovereenkomst of koopakte. Hierin spreek je bijvoorbeeld met elkaar af wat de verkoopprijs is en welke ontbindende voorwaarden er zijn.