Jouw hypotheek oversluiten.
Jou helpen met fijn wonen.
Altijd scherpe rentes.
Zo sluit je jouw hypotheek over.
Of je jouw hypotheek kunt oversluiten naar de Argenta hypotheek hangt af van jouw persoonlijke situatie. Bijvoorbeeld hoeveel de overwaarde van jouw huis is. Want die kun je meenemen naar jouw nieuwe hypotheek. Hoe je achter de waarde komt? Dat gaat eenvoudig met de een desktoptaxatie van Calcasa. Voor maar € 95,- weet je meteen waar je aan toe bent. Dit is veel goedkoper en sneller dan een volledige taxatie van jouw huis. Dat scheelt je al snel honderden euro's.
Hulp nodig?
Wat zijn de kosten voor oversluiten? Kan ik mijn overwaarde meenemen? Hoeveel kan ik aflossen per jaar? Al dit soort vragen stel je aan een adviseur. Dan weet je precies waar je aan toe bent.
Alles besproken met jouw adviseur? En je weet naar welke hypotheek je wilt oversluiten? Dan vraagt jouw adviseur het renteaanbod aan. Lees dat samen door en verzamel de documenten die ervoor nodig zijn om goedkeuring te krijgen voor de hypotheek.
Aanvraag goedgekeurd?
Je ontvangt de bindende offerte zodra jouw hypotheekaanvraag door ons is goedgekeurd.
Ga je akkoord met de bindende offerte? Zorg er dan samen met jouw adviseur voor dat we binnen 2 weken de bindende offerte ondertekend ontvangen hebben. Dan weet je zeker dat de aanvraag goed geregeld is.
Genieten maar!
Als laatste sturen we alle ondertekende documenten naar de notaris. De notaris maakt dan een afspraak met jou om de hypotheekakte te tekenen. De notaris zorgt er ook voor dat de mogelijke vergoeding voor vervroegde aflossing betaalt wordt via hem. Dat zijn de laatste puntjes op de i. Nu kun je helemaal fijn wonen.
Vragen?
Wat is een desktoptaxatie van Calcasa?
Calcasa is een onafhankelijk technologiebedrijf. Calcasa bepaalt hoeveel een bestaand huis waard is. Daarvoor wordt een eigen rekenmodule gebruikt. De rekenmodule vergelijkt 25 afgeronde huisverkopen in de directe omgeving en berekent zo een boven- en ondergrens. Zo stelt Calcasa onafhankelijk en nauwkeurig de waarde van een bestaand huis vast.
Wat is een WOZ-waarde?
WOZ is de afkorting voor: Waardering Onroerende Zaken. Door elk huis in Nederland te waarderen (bepalen wat het waard is) kan de gemeente de belastingen eerlijk verdelen. Meestal geldt dat als je een groot huis hebt dat je dan moet je meer belasting moet betalen. Het gaat dan om de onroerendezaakbelasting, waterschapslasten en jouw inkomstenbelasting. Goed om rekening mee te houden bij het kopen van een nieuw huis.
Wat is een lineaire hypotheek?
Met een lineaire hypotheek wordt het maandbedrag dat je betaalt steeds minder tijdens de looptijd (zolang de rente gelijk blijft). Jouw maandbedrag bestaat uit een deel aflossing en een deel rente. Het bedrag dat je voor de aflossing betaalt blijft gelijk. En de rente betaal je over de schuld die iedere maand overblijft. Die schuld wordt dus iedere maand lager. Je betaalt dus iedere maand minder rente. Daardoor wordt het bedrag dat je iedere maand betaalt ook steeds minder.
Wat is een annuïteitenhypotheek?
Bij een annuïteitenhypotheek blijft het maandbedrag tijdens de looptijd iedere maand hetzelfde zolang de rente vaststaat. Dat maandbedrag is de annuïteit en bestaat uit een deel aflossing en uit een deel rente. De verhouding tussen de hoogte van wat je aflost en het rentebedrag verandert elke maand.
Daarmee bedoelen we dat jouw maandbedrag eerst vooral uit rente bestaat en je minder aflost. In het begin krijg je dan meer terug van de Belastingdienst dan in de loop van de tijd. Aan het einde van de looptijd los je dus meer af en betaal je minder rente. Uiteindelijk los je aan het einde van de looptijd jouw hele hypotheek af.
Wat is een aflossingsvrije hypotheek?
De aflossingsvrije hypotheek is meestal de goedkoopste hypotheek voor je maandlasten. Je betaalt dan alleen de rente en je lost verder niets af. Na (meestal) 30 jaar betaal je het geleende bedrag terug. Dat is iets om rekening mee te houden. Want niet iedereen kan aan het einde van de looptijd het hele bedrag in één keer betalen. Tussendoor kun je tussendoor extra aflossen of sparen voor de aflossing. Dan kom je niet voor verrassingen te staan. Lukt dat niet? Dan kun je jouw huis verkopen of de aflossingsvrije hypotheek misschien oversluiten.